Even voorstellen

Mijn naam is Cato Willemsen en ik ben geboren in de zomer van 1966.
Ik leef samen met mijn twee geweldige zonen in Tiel.
Na mijn studies Nederlandse Moderne Letterkunde en Cultuureducatie aan de Rijksuniversiteit Utrecht heb ik uiteenlopende banen gehad en gewerkt voor diverse opdrachtgevers.
Door omzwervingen en lange reizen door Azië en Afrika, alleen en later ook met mijn man, raakte ik meer en meer geïnteresseerd in de oosterse levensfilosofie, Tai chi en het boeddhisme. 
Het leven van ons jonge gezin liep anders dan gehoopt. 
In 2012 overleed mijn man na een lange periode van ziekte en begon het leven van mij en onze kinderen als drietal.
We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe balans. Ik merkte dat ik wilde werken vanuit mijn hart en ben een nieuwe weg in geslagen. 

Vanuit een verlangen naar meer contact met de oosterse leer en de eeuwenoude schat aan kennis en inzichten uit China en Japan ben ik in 2013 begonnen met de Basis Vakopleiding Chinese geneeskunde aan de Academie Qing Bai. Al gauw wist ik dat ik vanuit de oosterse, holistische visie wilde gaan werken. Daarom ben ik de opleiding tot Shiatsu therapeut gaan volgen.
De oosterse visie ziet lichaam en geest als een geheel. Lichaam en ziel zijn voortdurend verbonden en beïnvloeden elkaar. Onze emoties hebben direct invloed op ons lichaam en tegelijkertijd heeft het functioneren van ons lichaam direct invloed op ons geestelijk welzijn en onze balans. 
Ik ben nog iedere dag blij met mijn keuze. Mijn werk als Shiatsu therapeut geeft mij de zinvolle en boeiende invulling waar ik naar op zoek was. Ik vind het inspirerend om met mensen te werken en hen te kunnen helpen hun (emotionele) balans en gezondheid te hervinden.
Omdat ik mij wil blijven ontwikkelen en ook omdat ik mijn praktijk wil uitbreiden ben ik in 2021 gestart met de opleiding Klassieke Acupunctuur. Deze studie ben ik inmiddels aan het afronden. Vanaf 2024 zal ik binnen mijn praktijk zowel Shiatsu therapie als Klassieke Acupunctuur aanbieden. 

Relevante opleidingen 

2014    diploma Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde, 
Academie Qing Bai in Nijmegen.
2017    diploma Shiatsu Therapeut, afgestudeerd aan de Academie Shu-Ha-Ri (Qing Bai) in Nijmegen. 
2018    opleiding Westerse Medische Basiskennis afgerond aan de Academie Qing Bai in Amersfoort.
2021-2023 opleiding Klassieke Acupunctuur aan de Academie Qing Bai.
Daarnaast volg ik jaarlijks regelmatig scholingen, zowel in de praktijk van de Shiatsu, als in de theorie van de oosterse en westerse geneeskunde. Er is een schat aan kennis en ik raak nooit uitgeleerd. Ik heb regelmatig intervisie bijeenkomsten met collega therapeuten. Door steeds te blijven studeren en uit te wisselen blijf ik mijzelf ontwikkelen als mens en als therapeut.